İLAÇLAMA YÖNTEMLERİMİZ


JEL İLAÇLAMA;

Jel ilaçlama yöntemi ekipmanlarımız tarafından tespit edilen genelde haşerelerin yoğun bir şekilde yaşadığı yerlere kritik noktalara yem verilir. Bu ilaçlama yönteminin en iyi yanı haşere yemi

yiyince gücünde bir azalma meydana gelir ve böcek yuvasına dinlenmeye giderken orada ölür. Böcekler bir birinin ölüsünden beslendiğinden dolayı aynı etki diğer böceklerde de meydana gelir bu

zincirleme şeklinde devam eder. Sonuç olarak uzun bir süre böceklerden kurtulmuş olursunuz.
Jel ilaçlama özellikleri;
Evden çıkmanıza gerek yok,
Hiçbir kokusu yoktur,
Genel temizlik yapmanız gerektirmez
Jel ilaçlama hamam böceği türleri, tespih böceği, gümüş böceği, örümcek gibi yürüyen birçok böceğe etki yapar.
Etkisini 3-4 gün sonra göstermeye başlıyor ve jel ilaç uçucu olmadığından uzun vadede etkili bir ilaçlama yöntemidir.

KOKULU İLAÇLAMA;
Haşerelerin çok yoğun olduğu kapalı ve açık alanlarda yapılır. Genelde sıvı püskürtme ve sisleme şeklinde yapılır. İlaçlama yapıldığı anda koku oluşmakta 3- 4 saat içerisinde herhangi bir koku ve

lekeyle karşılaşmazsınız.

Kokulu ilaçlama özellikleri;
7-8 Saat içerisinde ilaçlama yapılan yerin kapalı kalması gerekir,
İlaçlamadan önce açıkta olan gıda maddelerinin kapatılması gerek,
Evcil hayvanların dışarı çıkartılması gerekir,
Aynı anda etkisini göstermektedir
KOKUSUZ İLAÇLAMA;
Kokusuz ilaçlama yöntemini işyerleri, hastaları olan evler tercih etmektedir. İlaçlama uygulama şekline göre değişkenlik gösterir. Örneğin sıvı püskürtmeli pompa ile yapıldığında ilaçlama yapılan

yeri terk etmeye gerek yoktur.
Kokusuz ilaçlama özellikleri;
Solunmasında herhangi bir zararı yoktur o yüzden ilaçlamadan sonra günlük yaşantınıza aynen devam edersiniz,
Kokusuz ilaçlamalar etkisini 3-4 gün içerisinde göstermeye başlıyor. İlk ilaçlama yapıldığında böcekler görülür bu ilaçlamanın etkili olduğunu göstermektedir.

 

Fare ile Mücadele


Fareler bilindiği gibi çok zeki hayvanlardır.Örneğin açıkta bırakılmış zehirli bir peynir fareler tarafından kolay kolay tercih edilmez.Bu nedenle fare kontrolünde değişik yöntemler geliştirilmiştir.Bunlardan etkin olarak kullanılan ve sonuç açısından en verimli olanı istasyon yöntemidir.Fare ilaçlama hizmetimizde kullandığımız istasyon yönteminde %95`in üzerinde bir oranla başarı sağlanmaktadır.

Bu yöntemde fare kontrolü için özel olarak üretilmiş kapaklı plastik istasyonlar keşif sonucu belirlenen bölgelere yerleştirilir.Bu istasyonların içine farelerin kokusunu alabileceği zehirli kapsüller yerleştirilir ve istasyonu kapağı kapatılır.Daha öncede belirttiğimiz gibi fareler direk olarak açıkta bırakılan yiyecekleri kolay kolay yemezler.Bu nedenle istasyonlarda farelerin girebileceği delikler yapılmıştır.Fareler yerleştirilen istasyonlara gelir ve delikten içeri girer ve bunun bir tuzak olmadığına kanaat getirerek kapsüllerden yer ve ölür.
Fare ilaçlama hizmetlerimizde müşterilerimize kesin ve sağlıklı sonuçlar sunuyoruz.

1 KEMİRGEN İSTASYONU METODU

Fare İstasyonu

Kemirgen istasyonu, bir diğer değişle; fare istasyonu, uygulama yapılacak alanın çeşitli bölgelerine dekoratif görünüşlü, içerisinde mumblok ve granür yemleriyle beraber fare istasyonları kurulması suretiyle yapılan işlemdir.; İçeride varolan ve dışarıdan gelebilecek kemirgenlere; (fındık faresi, lağım faresi, tarla faresi) karşı mücadelede garantili sonuçlar veren bir yöntemdir. Fareler kendileri ,için herhangi bir yaşam tehlikesi hissetmediklerinden dolayı rahatlıkla istasyon içerisinde bulunan ilaçları yerler ve sonrasında yuvasına giderek orada ölürler. Aylık yapılan periyodik kontrollerle istasyon içersinde bulunan ilaçlar kontrol edilir ve bitmiş olanların yeniden dolumu yapılır. Kemirgen istasyonları ilaçların dışarı dökülmesini engeller. Kilitli olmaları sayesinde ise , çocuklar, kuş, kedi, köpek ve evcil hayvanlar için oldukça emniyetlidir. Kemirgen İstasyonları içerisindeki bulunan ilaçlar nem, rutubet ve yağmurdan korunmuş olurlar. Periyodik olarak yapılan kontrollerde İstasyon içerisinde var olan ilaçların durumuna bakılarak bu sayede fare popülasyonu anlaşılabildiği için özellilikle tercih edilen bir yöntemdir.
Uygulanacak bu metodada ortamın giriş çıkışları , ve kemirgenlerin yuvalanma ve beslenmek için yoğunlukla dolaşdığı yerler iyi dde düzgün bir şekilde rapor edilerek ilaçlama , istasyonlar ilaçlama alanının metrekare ve mesafeleri hesap edilrek gerekli bir şekilde uygun yerlere yerleştirilmelidirler.

2 KEMİRGEN YAPIŞKAN METODU

Fare ve sıçanlar için özel olarak üretilmiş olan yapışkan tuzaklar zehirli yemlerin kesinlikle sokulamayacağı yerlerde kemirgenlerle mücadele imkanı sağlar. Yapışkan tuzaklar tozlu ve ıslak ortamlarda kullanılmamalıdır. Zira ortamdaki toz ve ıslaklık bir süre sonra yapışkan tuzağın yüzeyinde bir tabaka meydana getirir ve tuzağın yapışkanlığını azaltır.
Kemirgen tuzağa bastığı zaman gömülmesi ve kurtulamaması için belli bir derinlikte olan yapışkan madde içermektedir. Ayrıca yapışkanın zemini üzerinde bulunan oluklar kemirgenin yapışkan tuzağa daha iyi takılmasını sağlar. Yapışkan tuzaklar kemirgenlerin yürüyüş yolları üzerine uygulanmaktadır.

3 KEMİRGEN CANLI YAKALAMA METODU

Çoklu yakalama özelliğine sahiptir. Bir kapana bireden fazla kemirgenin yakalanmasını sağlar.
Kapan çevresinde yer alan yatay açıklıklarıyla kemirgen kontrolü sağlar.
Kapan üst yüzeyinde yer alan şeffaf penceresiyle kapağı açmadan görsel kontrol yapılabilir.
İç yapışkanıyla kemirgen ve haşere için çekicidir. İçinde yer alan feromonu yapışkan trap`in kokusu kemirgenler için çekicidir. İç yapışkansızda kullanılabilir fakat kolay temizlik ve çekicilik için yapışkan trap tavsiye edilir.
Kilit sistemi sadece özel plastik anahtarıyla 90 derece çevrilerek açılır. Estetik görünümüyle iç alanlarda kullanımı kolaydır ve kaliteli plastiğiyle dayanıklıdır.
Ancak çözüm süresi rodentisit kullanımlı uygulamalara oranla daha uzun süre almaktadır.